Den beste sjokoladen til jul

Jula er en høytid for kos, for gløgg og nøtter, bakst og ikke minst sjokolade. Til jul tilbyr Den Lille Sjokoladefabrikken over 100 ulike sjokolader, menge av dem helt skreddersydd for å gi en ekstra følelse av jul.
Våre mest populære sjokolader er syltet appelsinskall dyppet i mørk sjokolade, valnøtt marsipan, appelsinmarsipan og naturligis våre mange julefigurer.
 
De siste årene har noen bedt oss om å lage en gammel klassiker til jul, nemlig fiken i pistasjonmarsipan. Noen ganger gir vi etter fordi enkelte kunder sier at det ikke blir jul uten nettopp denne sjokoladen. Og skal vi være helt ærlig så vi litt enige. Den er overmåte delilig og julen blir litt fattigere uten. 
 
Vi lager bare 2-3 kilo og noen ganger må vi rasjonere med sjokoladen. Det er maks én pakke pr. familie. Da tror vi også den smaker ekstra godt. Det blir et rituale å spise den. Man lukter på den, begynner med en liten bit for å ikke spise alt på en gang, smaker med full innlevelse og begynner så smått å grue seg når det nærmer seg slutten av sjokoladen. Ett år til neste gang. Kanskje mer.

Nettopp det å skape tradisjonener og ritualer i forbindelse med jul er noe av det Den Lille Sjokoladefabikken er aller mest opptatt av. Ritualer binder oss sammen, gjør at vi husker og ikke minst at vi gleder oss og har forhåpninger om hva som skal komme. Når noen nevner at våre sjokolader kan være med på å skape ritualer og juleglede gir det enda mer mening å holde på med sjokolade.
 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres