Jakten på den mest vidunderlige sjokoladen – Den Lille Sjokolade Fabrikken

Jakten på den mest vidunderlige sjokoladen – Den Lille Sjokolade Fabrikken
Helt siden jeg var en liten sjokoladespiser har jeg jaktet på den mest vidunderlige sjokoladen av alle vidunderlige sjokolader. Heldigvis har jeg verken laget eller funnet den ennå.

Som liten spiste jeg meg gjennom de norske - Troika, Melkesjokolade, Firkløver, Hobby, Krembanan, Mandelstang, Fruktnøtt og Nero. Ja, ikke minst Nero som jeg fremdeles spiser i smug når jeg vet at ingen andre i Den Lille Sjokoladefabrikken ser meg. Norge har mange gromme sjokolader.

Siden har jeg laget, funnet opp og prøvespist hos de store - Neuhaus, Godiva, Pierre Marcolini, Puccini Bombini – til lommeboken har blitt tom og tennene mindre hvite. En sjokolademann bør forresten ikke ha kritthvite tenner. Jeg stoler ikke på hvittennede sjokoladefolk. Det bør ingen gjøre. De kan umulig elske sjokolade.
 
Denne ferden har lært meg mye, både hva man bør strebe etter for å utvikle den vidunderligste av alle viduderlige sjokolader, men også gitt en forståelse av hva sjokolade må være for Den Lille Sjokoladefabrikken.

Vi er f.eks. ikke opptatt av å utvike en sjokolade man kan spise mange av. Vi ønsker ikke at våre kunder bevisstløs kaster i seg sjokolade etter sjokolade. Enkelte sjokolader som finnes for salg er faktisk utviklet med storspising for øyet. De har gjerne en blanding av salt eller crunchy munnfølelse som gjør at man umiddelbar har lyst til å spise en sjokolade til (såkalte mindless munching-sjokolader).

Den Lille Sjokoladefabrikken ønsker å utvikle sjokolader hvor kun én sjokolade leverer gourmetbehovet. Vi ønsker ikke å være sukkerselgere, men leverandører av øyeblikk som garanterer nytelse. En av våre sjokolader heter sitronfromasj. Den er ikke så langt unna den mest vidunderlige av alle viduerlige sjokolader. Utenpå har den en syltynn hinne sjokolade som sprekker i tusen biter og umiddelbart blander seg med ferkse sitronfromasjen, som er laget på gamlemåten med egg og fersk fløte. Toppen av sjokoladen er pyntet med lett bittert sitronskall som etter noen sekunder demper litt av den mektige kremfølelsen.
 
Tar du turen til vår sjokoladebutikk på Bærums Verk, ønsker jeg av hele hjerte at du prøver nettopp denne sjokoladen. Kanskje det også blir din favorittsjokolade blant alle vidunderlige sjokolader. 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres